DELICII pentru trup și minte cu „Vinuri și bucate dobrogene” La Liman, în Tulcea – 18-20 octombrie 2024: degustări de vinuri și spectacol de gastronomie regională, conferințe
Sub egida mișcării de idei WeAreRomania.com / YOU ARE WELCOME, cu noutăți conceptuale și delicii, la restaurantul„La Liman” de pe Faleza Municipiului Tulcea, va avea loc evenimentul “Vinuri și bucate dobrogene”, în perioada 18-20 octombrie 2024 (DOAR ZILELE DE 19 ȘI 20 sunt deschise publicului vizitator!). Evenimentul este gândit atât ca o reuniune business-to-business (B2B) cât și ca una business-to-consumer (B2C), având pe de-o parte o componentă de conferință profesională iar pe de altă parte o expoziție cu degustare. În afara localnicilor, bucureștenii care vor să se bucure de oferta gustativă, culturală și identitară a Dobrogei sunt invitați și bineveniți! În curând, vom anunța în rețelele sociale și posibilitățile de a participa în mod organizat la această experiență unică, în mod organizat, ghidat.
Vinuri și bucate dobrogene cu ecou național și internațional
Producători de vinuri și produse alimentare din regiune își vor etala cele mai reușite creații și își vor prezenta filosofia de business. De asemenea, cu aceeași ocazie va avea loc o nouă ediție a Congresului național de gastronomie și vin(eveniment care a inițiat și prefațat, în 2017, adoptarea Legii privind Ziua națională a gastronomiei și vinurilor din România – Legea 79/2019). Dobrogea – cu bogățiile ei naturale, cu istoria, cu poziționarea ei unică și cu tezaurul de etnii și influențe culturale istorice – reprezintă o atracție mereu reînnoită deopotrivă pentru români și străini și oferă permanent satisfacții spectaculoase celor interesați s-o cunoască.
Pentru publicul vizitator, “Vinuri și bucate dobrogene” este o oportunitate fără precedent de a participa nemijlocit la viața regiunii, de a experimenta oferta unică și diversificată a Dobrogei, în general, și a Dobrogei deltaice, în special. Expozanții se vor strădui să se distingă prin calitate în cadrul unui eveniment cu ecou național și internațional. La eveniment sunt așteptați reprezentanți HoReCa din regiune și din Capitală, ONG-uri, autorități locale, agenții și operatori de turism, public general local și din Capitală, influenceri și publiciști relevanți la nivel național.
Un pas în dezvoltarea economiei locale sustenabile și în extrasezon
Cele 2 zile ale evenimentului vor cuprinde un concurs de vinuri produse în Dobrogea, o expoziție cu prezentare-degustare de vinuri și produse alimentare, o conferință-dezbatere despre gastronomie, identitate regională și branding la nivel național și internațional.
„Sunt onorat că unii dintre cei mai influenți oameni din gastronomia românească au ales La Liman ca să organizeze “Vinuri și bucate dobrogene” – ediție regională a Congresului de Gastronomie și Vin. Este o confirmare externă a faptului că eforturile noastre de a excela în industria ospitalității au ecouri la nivel național, iar insistența noastră de a promova rețete și produse dobrogene este o strategie apreciată de specialiști. Evenimentul pe care îl găzduim este un alt pas în dezvoltarea unei economii locale sustenabile și în extrasezon și ne oferă șansa consolidării și promovării identității gastronomice dobrogene”, a afirmat Adrian Gemănaru, managerul restaurantului gazdă a evenimentului din 18-20 octombrie. Puteți viziona la finalul acestui articol un video mai detaliat cu viziunea acestui antreprenor despre prezentul și viitorul turistic al întregii regiuni.
Publicitate
Între alte inițiative, OMD Tulcea a dezvoltat un website și o aplicație pentru terminalele mobile – „Tu și Tulcea” – care constituie un ghid digital periodic actualizat cu locurile și evenimentele de interes turistic, ca și pentru localnici.
Managerul restaurantului la Liman, Adrian Gemănaru, este unul dintre fondatorii Organizației de Management de Destinație (OMD) Tulcea și este de părere că această destinație abia începe să învețe să facă turism și că sunt multe lucruri de îmbunătățit pentru a atinge adevăratul potențial economic.
Restaurantul „La Liman” este unul dintre cele mai apreciate din zona Deltei din punct de vedere gastronomic, dar nu se limitează la bucătăria deltaică, ci se inspiră din produsele și tradițiile întregii Dobroge. Localul oferă oaspeților și o vastă listă de vinuri autohtone, fiind recunoscut drept o destinație valoroasă inclusiv de către publicul bucureștean și din alte regiuni ale României ca o destinație care s-a distins și printr-un program dens și susținut de evenimente culturale.