Vinarte si-a lansat oficial noua gama HoReCa – galerie foto

Vineri, 2 noiembrie, jurnalisti, bloggeri, somelieri si apropiati ai producatorului de vin Vinarte au fost invitati la Restaurant Neptunus (Piata Sf. Stefan nr 6) pentru a lua un prim contact (sau al doilea, in cazul catorva oaspeti care au avut sansa sa participe la o degustare privata organizata in septembrie) cu noua gama HoReCa a susmentionatului producator. Desi abia sosit din Italia, Sergio Faleschini a tinut sa fie prezent la eveniment, poate si pentru a culege la cald primele impresii pe care le-au creat noile vinuri. Pentru efortul sau, presedintele Vinarte a fost rasplatit cu o surpriza: la degustare a participat, pe post de guest star, Christy Canterbury MW, aflata inca in Romania dupa ce a participat, ca jurat, la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012, eveniment organizat cu sprijinul APV Dragasani.

Publicitate
Excursii

Prezentarea gamei, efectuata de somelierul Stelian Stefan, a demarat cu un Riesling Italian Terase Danubiene 2011. Dupa cateva minute, acesta i-a facut loc unui Sauvignon Blanc Terase Danubiene 2011, care s-a dovedit mult mai expresiv. Poate si pentru ca, in momentul servirii, in salonul restaurantului au aparut si primele preparate din bufetul inspirat, pregatit de Daniel Anca, proprietar si chef al locatiei. Bufet care s-a schimbat si el in momentul in care culoarea vinului din pahare a trecut, treptat, de la alb la rosu. Spunem treptat, pentru ca, inainte de rosu, participantii au avut ocazia sa incerce si Rose-ul 2012, un vin realizat tot din patru soiuri – Cabernet Sauvignon, Merlot, Negru de Dragasani si Feteasca Neagra -, dar care s-a prezentat in fata invitatilor inca neterminat, avand nevoie de inca o perioada de stabilizare. Invitatii au continuat degustarea cu un Negru de Dragasani Terase Danubiene 2011, care a cules aprecieri unanime, chiar si de la Christy. Au urmat Feteasca neagra Dealu Mare 2011, Merlot Terase Danubiene 2011, dar si fratele sau din Dealu Mare. Finalul a apartinut marilor surprize. Mai intai Nedeea, primul cupaj rosu realizat din soiuri romanesti, mai precis Negru de Dragasani, Feteasca neagra si Novac. O surpriza a fost si ambalajul in care a fost prezentat vinul, mai precis cateva sticle pictate manual, insa fara eticheta. Eticheta pe care producatorul o va face publica in cadrul targului de vinuri Goodwine. Seara s-a incheiat cu Cabernet Sauvignon Soare 2007, vin care poate fi gasit in piata incepand cu aceasta luna, dar si cu Tamaioasa Romaneasca demisec, un vin care deja fan-club.