Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza****
Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11
Bucatar: Marian Dospinoiu
Mancaruri: Desert japonez – banane Teppanyaki
Banane Teppanyaki
Ingrediente:
-coniac: 10 ml.
-banane: 200 g.
-inghetata: 2 globuri/70 g.
-scortisoara: 2 g.
-sos de ciocolata: 20 g.
-sos de capsuni: 20 g.
-unt: 20 g.
Mod de preparare:
Se sectioneaza banana in 4 bucati pe lungime, apoi se pregateste untul Teppanyaki (coniac frecat cu unt, scortisoara si sirop de capsuni)
Bananele se prajesc pe plita unsa cu unt, se presara cu scortisoara si sirop de capsuni, peste care se adauga inghetata de vanilie si fructe de padure. Apoi se flambeaza cu coniac, dupa care se adauga sosul de ciocolata si scortisoara si se servesc imediat.