Red Carpet Party la Cercul de Fetească

Ne-am făcut noi prieteni cu “Vin la Jazz” la Palatul Bragadiru

Publicitate
Excursii

O imensă bucurie să vezi aproximativ 400 de persoane degustând vinuri românești în peisajul elegant al unei curți de palat, pe un fundal muzical de calitate. O nouă etapă, un nou nivel la care a ajuns mișcarea culturală de promovare a valorilor tradiționale – ca număr de persoane, ca respect față de vin exprimat în costul de 70 lei al biletului de acces – dar și ca derulare propriu-zisă a evenimentului… asta am simțit, ca organizatori, în momentul în care covorul roșu de la intrarea Palatului Bragadiru a rămas gol, toți oaspeții fiind deja cu paharele în mâini, pe terasă. Singurul regret? Că n-au fost mai mulți producători la întâlnirea cu un public minunat și atât de numeros.

Bragadiru 5

Publicitate

A contat anunțul că vor fi prezentate 21 de vinuri, dintre care unele noutăți absolute la acest gen de întâlniri? Sau renumele vocii de excepție a Luizei Zan și măiestria colegilor de scenă? Poate notorietatea Palatului printre amatorii de mega-petreceri? Ori faptul că am ajuns aproape de împlinirea unui an de reuniuni ale Cercului de Fetească? Promovarea biletelor de către Eventim? E dificil de spus care ingredient contează mai mult în “rețeta” de succes a ediției de iulie. Probabil, așa cum vinul în sine nu este doar un produs, ci o experiență complexă, tot la fel și un eveniment reușit cu vinuri își are originea în concurența mai multor factori pozitivi.

Brânzeturi de capră pentru amatorii de vin
Rulourile delicate de brânză Zana, făcute după o rețetă franţuzească, Caprigiano, o brânză gourmet maturată, caşcavalul, ca şi telemeaua de capră dobrogeană de la Elcomex au făcut pereche perfectă cu vinurile degustate.

Bragadiru 1

Bragadiru 3

Bragadiru 4

Succesul show-ului culinar în direct oferit pe terasă de echipa gastronomică a Palatului Bragadiru, ca și degustările la standul de brânzeturi al partenerului de eveniment – Elcomex – au depășit așteptările organizatorilor, participanții la Cerc formând adevărate îmbulzeli în dreptul celor două puncte de interes. Cei șase somelieri care au deservit mesele de prezentare de vinuri au fost ocupați, și ei, toată seara: a plouat cu întrebări din public, au avut loc intense schimburi de păreri și s-au discutat aprins “descoperirile” enologice făcute cu acest prilej. Concertul de jazz oferit de Luiza Zan, Adalbert “Jimmy” Cserkesz și Zsolt “Asterix” Astalos a stârnit aplauze entuziaste iar ambianța sonoră asigurată înainte și după concert de DJ Zabriskie (Sasha Gherghel) a fost de natură să mențină un nivel de energie ridicat pe tot parcursul serii.

Atmosfera vibrantă și energia pozitivă a evenimentului au fost remarcate cu plăcere de majoritatea participanților; mulți dintre cei veniți pentru prima oară la un eveniment Vinul.Ro – români sau străini stabiliți la București – au solicitat să fie incluși pe listă pentru edițiile viitoare. Zece dintre oaspeții Cercului de Fetească de la Palatul Bragadiru au câștigat, prin tragere la sorți, premii-surpriză constând în abonamente la revista tipărită Vinul.Ro și invitații la următorul eveniment: Roxana Ciochină, Florin Achim, Cristiana Borşaru, Viorica Pribeagu, Isabelle Tocan, Marta Neacşu, Andrei Tudoran, Mihai-Traian Bodoc, Valentin-Dorin Bucur, Răzvan Mărăşescu.

O reverență pentru cramele prezente la întâlnirea “Vin la Jazz”
Deși numărul mare al persoanelor care și-au cumpărat în avans bilete pentru eveniment ar fi fost de natură să stârnească un interes mai mare din partea brandurilor de vin, doar nouă au fost cramele româneşti care au spus “prezent” la întâlnirea cu publicul de la Palatul Bragadiru, și dorim să le aducem o mulțumire specială pentru asta: Aurelia Vişinescu (White Artisan), Alcovin Vinuri de Măcin (Trei Braţe), Alira (Grand Vin Fetească neagră şi Alira Rose)Avereşti (Zghihară de Huşi, Fetească regală şi Busuioacă de Bohotin), Crama Gîrboiu (Livia Fetească neagră), Crama Liliac (Fetască albă, Fetească regală şi Young), Crama Oprişor (Măiastru Fetească neagră, Caloian Fetească neagră, La Cetate Tămâioasă românească şi Fetească neagră), Crama Răteşti (Fetească regală 2013 şi 2014 şi Fetească neagră) şi Viile Sudului InterVitt (Divinitas Crâmpoşie, Fetească regală şi Fetească neagră).