In perioada 15-18 martie, la Grand Hotel Napoca din Cluj a avut loc Festivalul PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie. O manifestare care a reunit producatori de vin, furnizori de echipamente pentru vinificatie si produse conexe, producatori din industria alimentara, somelieri, presa de vin, bloggeri si, bineinteles, o multime de amatori de vin, mai mult sau mai putin cunoscatori. Vinarte, Crama Oprişor, Cramele Recas, Nachbil, Murfatlar, Budureasca, Senator Wine, Jidvei, Domeniile Boieru, Ostrovit, Domeniile Samburesti, Gramma, Crama Telna si Nomibo, ba chiar si cei de la Metro si-au prezentat portofoliile, la fel cum importatori precum Crama Borha, SC Vital Impex sau Vin de Vie au adus in fata publicului vinuri spaniole, austriece sau deja atat de mediatizatele vinuri bio. Dar PROVINO nu a fost doar o expozitie de vinuri. Pe langa produsele conexe expuse de Leida, Butirom Baril, Enorom sau Porcelain Manufacturers, festivalul a gazduit concursul „Vinurile Primaverii”, faza regionala a Concursului National al Somelierilor organizat de OSR 2011, show-uri gastronomice, degustari, cursuri si colocvii in care vinul a fost subiectul principal. Pe scurt, se poate spune ca primul festival dedicat vinului care a fost gazduit de Cluj a reuşit să ofere ceva în plus unui public educat si avid de noutatile din lumea vinului.