Merlot Rezerva Prince Matei 2016, lansat în toamna 2021: “Își arată adevărata valoare pe la vreo 10 ani de la recoltă”

Merlot Rezerva Prince Matei 2016 este un vin care va atinge apogeul la 10 ani după recoltă, potrivit cramei producătoare

O vie veche de peste 40 de ani la extremitatea estică a regiunii Dealu Mare, o cramă și o echipă cu experiență în producerea de vinuri superpremium recunoscute de pasionați și de profesioniști. Și un nou vânt investițional în pânzele „corabiei” Prince Matei. Asta stă în spatele lansării recoltei 2016 din prestigiosul Merlot Rezerva purtând acest nume. A nu se confunda cu vinurile din gamele „Domeniile Prince Matei” sau „Petit Matei” de la același producător: Merlot-ul Rezerva Prince Matei este vârful de gamă al cramei!

Publicitate
IWCB

Prince Matei 2016, deja medaliat cu Aur la VINARIUM / IWCB

Prețul de lansare la care e disponibil momentan pe piață se situează în jurul a 130 de lei sticla de 0,75 litri (de pildă la DespreVin.ro). Producătorul – Domeniile Prince Matei, parte a grupului Vintruvian Estates, care deține și Via Viticola Sarica Niculițel, din nordul Dobrogei – speră că “va ocupa un loc privilegiat în selecțiile colecționarilor”, potrivit General Managerului Alin Lăzărescu. Ediția 2016 (medaliată cu Aur la International Wine Contest Bucharest – VINARIUM 2021) apare după doi ani (2014 și 2015) în care condițiile naturale nu au permis obținerea acestui vin emblematic pentru cramă. Ceea ce – în condițiile unui număr limitat de sticle existente – poate duce la o viitoare creștere a valorii de piață a Merlotului Rezerva Prince Matei.

“Un vin de clasă, mai degrabă elegant decât puternic”

Despre ediția 2016 din Prince Matei, jurnalistul și fostul nostru coleg Horia Hasnaș, citat în comunicatul de presă al Vintruvian Estates, spune că este “un vin de clasă, mai degrabă elegant decât puternic, cu specificitate dar și cu o personalitate distinctă. Complexitatea aromatică este bazată în principal pe finețea parfumurilor, pentru că nici vișina, nici pruna, nici ciocolata, nici ierburile și nici condimentele nu țin neapărat să iasă în față, ba chiar, amabile, lasă loc și unor elegante note balsamice să încânte gustul. Cu siguranță, însă, în câțiva ani lucrurile se vor schimba. În foarte bine, pentru că singurul lucru care ne poate deranja la Prince Matei 2016 este tinerețea. Prince Matei ne-a obișnuit cu ideea că își arată adevărata valoare pe la vreo 10 ani de la recoltă.”

Publicitate

* Fotografia din deschiderea acestui articol provine din colecția cramei.