Meniurile Vinul.Ro: Salata de pastrav Charme

pastravPrietenii de la Charme au schimbat meniul. Iar printre noile preparate se numara si cele doua pe care vi le propunem in acest numar, preparate care se vor asocia perfect cu oferta de vinuri pe care o veti gasi la „Vara in Alb“, eveniment ce va debuta pe 1 iunie. Sunt perfecte pentru zilele caniculare si se prepara foarte repede. Cel putin lui Dorin Tituleasa nu i-a luat mai mult de 30 de minute ca sa le pregateasca pe amandoua.

Publicitate
Uleiuri

Salata de pastrav Charme

Ingrediente (o persoana): 70g pastrav afumat, un cartof mediu, 50g avocado, 20g rondele de ceapa rosie, 30g pastai fasole verde, 20g rucola, sucul de la o lamaie, ulei de masline, sare, piper alb.

Preparare: Pastravul se dezoseaza, se rupe in bucatele si se stropeste cu o parte din sucul de lamaie. Cartoful se coace in coaja, 30 de minute la 180 de grade, apoi se taie in sferturi, se stropeste cu ulei de masline si se aseaza pe farfurie. Ceapa, fasolea verde, rucola si avocado se amesteca, se asezoneaza cu sare, piper si restul de suc de lamaie si se aseaza pe farfurie intre sferturile de cartof. Apoi se adauga pastravul si se stropeste totul cu putin ulei de masline.

Publicitate

Recomandarea lui Emil Manea, managerul restaurantului Charme, pentru acest preparat este Muscat Ottonel Ambrosio 2011, de la Vincon. Notele sale ierboase, usor amarui se completeaza de minune cu rucola si fasolea verde, iar aromele exotice aduc un plus de rafinament gustativ.