Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, ne-am gandit sa va prezentam cateva retete mai deosebite. Asa ca am apelat la mai multi chef-i din restaurantele de top din Bucuresti pentru a ne oferi retete care isi pot gasi locul in orice meniu de Craciun sau de Revelion.
Reteta oferita de Chef Saroof Mansoor, restaurant The Gang
Ingrediente pentru o portie: 200g piept de rata, 40ml ulei de masline, 50g dovlecel, 50g morcov, 20g unt, 100g piure de cartofi, 10ml ulei cu trufe, 40ml sos demi-glace, 10ml miere, taietei de soia pentru decor, sare, piper.
Preparare: Pieptul de rata se sareaza si se pipereaza, se unge cu putina miere si se tine la foc mic, 6-7 minute, pe partea cu pielea, apoi se taie in 5-6 bucati. Dovlecelul si morcovul se taie julien, se baga 2-3 minute in apa cu gheata apoi se trag in unt cu sare si piper, 30-40 de secunde. Piureul se amesteca bine cu uleiul cu trufe. Restul de miere se toarna in sosul demi-glace, se amesteca si se toarna peste preparatul care, la final, se orneaza cu taiteii de soia care au fost prajiti cateva secunde.
Bogdan Sandu, actionar la The Gang si proprietar al magazinului Ethic Wine, ne-a oferit la acest preparat un pahar de Riesling Leon Beyer 2010, un alsacian care s-a asortat de minune cu notele dulci ale pieptului de rata.
Articol aparut in revista Vinul.Ro / nr. 68, decembrie 2013