Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, ne-am gandit sa va prezentam cateva retete mai deosebite. Asa ca am apelat la mai multi chef-i din restaurantele de top din Bucuresti pentru a ne oferi retete care isi pot gasi locul in orice meniu de Craciun sau de Revelion.
Reteta oferita de Chef Saroof Mansoor, restaurant The Gang
Ingrediente pentru o persoana: 200g muschi de vita, doua crengute de cimbru proaspat, 20ml ulei de masline, 100g sparanghel verde, 3 rosii cherry, 10g unt, 15ml vin alb, 40ml sos de smantana cu ciuperci, o ridiche sau patrunjel proaspat (pentru decor), sare, piper.
Preparare: Muschiul de vita se tine la marinat, la rece, timp de o ora, intr-un amestec de sare, piper, ulei de masline si cimbru, apoi se pune pe gratar, pe ambele parti, timp de 5-6 minute. Sparanghelul se tine 5 minute in apa rece cu gheata, se scoate, se usuca si se trage timp de un minut, un minut si jumatate, in ulei cu sare si piper. In acelasi ulei se trag, 30 de secunde, si rosiile, taiate in jumatati. Vinul alb se incalzeste, se adauga peste sosul de ciuperci, se amesteca si apoi se toarna peste muschiul de vita. Se orneaza cu ridiche sau patrunjel si se serveste.
Un vin rosu, Carmenere Casas del Bosque 2011, a fost recomandarea lui Bogdan Sandu. Vinul, dens si condimentat, cu un final usor amarui, a intrat in armonie cu senzatiile dulci ale preparatului, oferind un plus de savoare.
Articol aparut in revista Vinul.Ro / nr. 68, decembrie 2013