Meniul internațional al noului restaurant Rotonda de la Casa Timiș, motiv suficient pentru o evadare în podgoria Dealu Mare

Casa Timiș, Dealu Mare, iarna cu zăpadă

Burrata afumicata, baby calamari crocanți cu sos alioli, carpaccio  de ananas și caracatiță marinată în tequila, carpaccio de doradă cu fenicul, tartar de ton cu trufe de Dealu Mare, caracatiță la grill cu piure cu trufe, file de lup de mare cu baby zucchini și roșii cherry, steak-uri de ton roșu, tagliata de vită cu inele de ceapă tempura, arosticini de berbecuț, gigantica bistecca fiorentina, platouri cu brânzeturi de origine controlată și un număr apreciabil de deserturi – asortate cu vinurile medaliate cu aur ale Casei Timiș, dar și cu unele din selecția internațională a localului, ca și cu aperitive, cocktailuri și digestive de renume mondial. O nouă ofertă gastronomică de top cu servicii pe măsură la resortul Casa Timiș, la doar o oră distanță de Capitală, în mijlocul podgoriei Dealu Mare, într-un cadru natural și arhitectural de excepție (fotografia nocturnă din deschiderea articolului a fost realizată de Călin Stan).

Publicitate
Uleiuri

Bucatele enumerate mai sus sunt doar unele extrase din bogatul meniu internațional al noului restaurant „Rotonda” de la resortul de enoturism și well-being Casa Timiș de la Chițorani (jud Prahova) care au fost prezentate în cadrul unei întâlniri cu jurnaliști și bloggeri de gastronomie în week-end-ul 11-12 februarie 2023. Noul „discurs culinar” al resortului este semnat de echipa coordonată de Chefii Nico Lontras și Ioan Șușală, „Rotonda” fiind cel de-al patrulea restaurant de pe proprietate, după „Conacul” cu specific românesc, „Veranda” mediteraneană și „English Bar 1925”. În curând, pe proprietate va fi inaugurat un SPA cu bogate facilități medicale și de relaxare și vor fi adăugate și alte noi elemente care să completeze oferta deja bogată a complexului.

Pentru mine, ca promotor al turismului enologic în regiunea Dealu Mare, meniul și investiția de la noul restaurant al Casei Timiș constituie un nou prilej de promovare generală a regiunii viticole și a locației din Chițorani ca o destinație de excelență în ospitalitatea enoturistică și de well-being de interes internațional. Reamintesc că resortul Casa Timiș a fost prima gazdă care a organizat sărbătorirea Zilei naționale a gastronomiei și vinurilor din România și este, an de an începând din 2021, locul unde au loc evaluările pentru Premiile de excelență Vinul.ro și unde anunțăm rezultatele în cadru festiv.

Publicitate