Marshal

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€ 

Publicitate
Uleiuri

Am dat peste restaurantul Hotelului Marshal din întamplare, ca sa fiu sincer, si în mod obisnuit n-as scrie un review despre un restaurant de hotel, dar acesta cred ca este interesant: are una dintre cele mai frumoase gradini pe care le-am vazut, chiar daca am ajuns într-un anotimp neprielnic florilor, si este ultracentral, astfel încat devine o solutie la toti cei care se învart prin zona Universitatii – Batistei si cauta un local unde sa uite de grijile zilei sau pentru o masa de afaceri. Mi-a mai placut ca atmosfera este foarte calda (unul dintre saloane n-are tavan clasic, ci acoperis din sticla prin care poti primi lumina zilei) iar bucataria este „open”, adica poti sta la masa si în acelasi timp sa vezi (si sa mirosi) ce pregatesc bucatarii, ceea ce pentru un pasionat de mancare buna, ca mine, este un plus. La fel si painea neagra, proaspata, din care am ciugulit o felie, de pofta, chiar înainte sa ma dezmeticesc.

Am început cu un pahar de Grey Goose, dupa care o „salata de vitamine” si un pahar de Sauvignon blanc: despre vin nu va povestesc decat ca provenea din Chile si era foarte bun, iar salata era un mix interesant de felii de somon afumat lejer, cu rucola, rosii cherry, parmezan, grapefruit si portocale, ulei de masline. O combinatie pe care n-as fi crezut-o atat de gustoasa si racoritoare, în acelasi timp.

Publicitate

Am continuat cu niste cotlete de berbecut (din Noua Zeelanda, caci se pare ca ai nostri au migrat, toti, odata cu toamna, spre taramurile însorite ale Libanului sau Arabiei Saudite). Ei, bine, probabil ca si carnea a fost de vina, dar sunt sigur ca un rol important în gustul final l-a avut gratarul „de competitie” din mijlocul gradinii, unde un bucatar a îndurat, îmbracat într-o „vesta de salvare pentru grataragii la vreme de iarna”, o ploaie rece si-un vant taios, ca sa-mi aduca mie unul dintre cele mai bune gratare din ultimii ani. Carnea a fost facuta exact cat trebuie, ca sa fie crocanta si cu gust de fum pe deasupra si rozalie si pufoasa pe dinauntru, iar partea de pe os sa se poata desprinde cu usurinta. O portie a cuprins vreo patru astfel de cotlete si nu m-am putut lasa pana nu le-am devorat pe toate. Iar partea cea mai interesanta este ca, fiind astfel facute (iarasi, carnea dar si gratarul…) au fost bune si dupa ce s-au racit. În lupta cu cotletele m-am ajutat de un cupaj Carmenere si Cabernet Sauvignon, ceea ce – recunosc – n-a fost foarte pe gustul companioanei mele, care-si comandase un file de somon cu legume la (acelasi) gratar. Dar cum banuiam deja ca doamnele si vinul nu pot face, de fapt, mariaj de lunga durata, i-am luat un pahar din acelasi Sauvignon blanc cu care începusem, care a ajutat-o sa razbeasca în greaua încercare: o bucata de somon frumos rumenita si frageda pe dinauntru, care se desfacea în fasii frumoase si aburinde, cu furculita. N-a mai fost loc de prea mult desert (era la intrare o vitrina rotitoare plina cu diverse), asa ca am împartit un tiramisu facut în casa, foarte reusit.

Spicuiri din nota de plata (total pentru 2 persoane – 200 RON)
Salata de vitamine – 19 RON
File de somon cu legume la gratar – 25 RON
Cotete de berbecut la gratar – 45 RON
Grey Goose – 11 RON
Carmenere/Cabernet – 50 RON

Str Dr Emanuel Bacaloglu nr 2
Tel: 021-313.37.55
Web: www.hotelmarshal.ro
E-mail: office@hotelmarshal.ro