Vanatoarea de trufe este, din acest an, un eveniment deschis tuturor turistilor interesati. Cel putin in judetul Buzau, unde pe data de 11 Iunie, la Cabana Izvoranu, de langa comuna Tisau, Carpathian Tourism Cluster Romania, Asociatia Monteoru Renaissance si Mobile Cooking Romania organizeaza „Deschiderea Sezonului de Trufe”, eveniment ce va cuprinde un bogat program culinar organizat in jurul trufei romanesti. Programul va incepe cu o introducere in lumea tufelor si cu o vanatoare de trufe realizata sub atenta indrumare a unor specialisti in domeniu, membri in Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania. Aventura culinara propriu-zisa va demara cu o degustare de produse traditionale buzoiene, asortate cu vinuri de Dealu Mare. Participantii vor asista la show-uri culinare sustinute de maestrii bucatari Horia Virlan si Jakob Hausmann, apoi vor gusta din preparate in care trufa va fi ingredient de baza. Mai multe informatii despre eveniment se pot obtine de pe site-ul www.mobile-cooking-romania.com
.