Elogiu prieteniei: Gaja Pieve Santa Restituta Rennina 2001, Vega-Sicilia Valbueno 2003, Ornellaia 2005, Unico Vega Sicilia

S-au scurs 15 ani de când publicul bucureștean de vin începea să fie invitat periodic la degustările tematice de vinuri și gastronomie de la restaurantul Ginger – un local despre care s-a scris mult în epocă și care a făcut un pionierat despre care ar merita să se scrie și azi, dacă n-am trăi într-o societate a vinului cu memoria unui pisoi de două zile.

Publicitate
Excursii

Chiar dacă restaurantul nu mai există, pasiunea unuia dintre fondatori pentru băuturile de calitate recunoscută internațional n-a dispărut, ci doar s-a transferat către înființarea unui magazin pe Calea Floreasca din București (Infinity Drinks) care comercializează o categorie de produse – spirtoasele – cu prețuri mai mari, cu termen de valabilitate mai lung odată ce sticla a fost deschisă, cu o splendidă diversitate, cu istorie și… cu o actualitate mereu reînnoită. Cesar Filip, căci despre el am făcut aici vorbire, mi-a făcut o surprinzătoare și prietenească onoare zilele trecute: m-a invitat la el acasă, la un prânz duminical la care mi-a promis că-mi gătește personal un Cotoletta alla Milanese despre care discutasem „cu apă-n gură” la Prowein Dusseldorf, în martie. Ce a urmat, puteți vedea în imaginile alăturate. Ce nu mi-a spus și nici nu se vede în imagini, dar vă spun eu, că doar de-aia mă citiți, e că de fapt a fost vorba de mult mai mult decât o friptură: a fost aniversarea asociatului de la Ginger și prietenului de-o viață al lui Cesar, Doru Pencea, iar prânzul – vreo 5 ore pentru 4 persoane în total – a fost un frumos elogiu al prieteniei care-i leagă pe Cesar și pe Doru, un elogiu în fața căruia mă înclin. Și nu doar datorită mâncării și a vinurilor – intense, superbe, memorabile. La mulți ani, Doru! La mulți ani, Cesar! Dovediți că vârsta e doar un număr.