Crama Oprisor a lansat Cabernetul „Eticheta rosie” 2011

Cel mai nou Cabernet Sauvignon Oprisor, cunoscut in piata sub numele de „Eticheta rosie”, produs al recoltei 2011, a fost lansat la sfarsitul lunii septembrie, in cadrul unei „cine-gourmet”, organizata la un restaurant bucurestean. La evenimentul de lansare au fost prezenti prieteni ai cramei, manageri de restaurante si magazine de vinuri, reprezentanti ai companiilor de distributie, enologi, jurnalisti si bloggeri de vin. Gazdele serii Gabriel Roceanu, directorul general al Cramei Oprisor, Luminita Tzakis, managerul de vanzari al companiei, Liviu Grigorica, creatorul vinului, si somelierul Sergiu Nedelea au oferit invitatilor detalii despre modul de producere al Cabernetului Sauvignon si despre asocierea acestuia cu preparatele gastronomice. Potrivit enologului Liviu Grigorica, Cabernetul Sauvignon Oprisor 2011 a fost produs din struguri ajunsi la maturitatIMG_1659e deplina, recoltati manual din parcele selectate special pentru aceasta eticheta. Pentru un mai bun extract al culorii si al aromelor, mustuiala a fost tinuta la macerare pentru o perioada de 15 zile. Rezultatul final a fost produs dintr-un asamblaj de vinuri maturate in lemn de stejar francez, intre 12 si 18 luni. Recolta 2011 a Cabernetului Sauvignon Oprisor reuseste sa arate un extract si o structura peste cea anterioara, venind in plus cu o expresie aromatica, destul de serioasa si sobra. Inca tanar, vinul aduce aromatic o suita de arome puternice de piele, ierburi uscate, visine si ciocolata, iar gustativ ii poti simti textura taninoasa inca din atac. Gustul este complex si incordat, cu senzatii dulci-glicerice de coacaze negre, ce stau in bun echilibru cu aciditatea de visine si feriga. Postgustul vine puternic si condimentat, cu note de fructe rosii coapte, cutie de lemn si rasina. Fotografii de Bogdan Dobritoiu / vin2.ro

Publicitate
Uleiuri