Toate vinurile produse la Segarcea exprimă terroir-ul locului, binecuvântat cu sol bogat în cernoziomuri și calcare, pante domoale, expunere excelentă spre sud, precipitații
[...]
Originea strugurilor Viognier se pare că se pierde în negura timpurilor. Se crede că soiul Viognier ar proveni din regiunea Dalmaţiei (în prezent
[...]
La Restaurantul Rossetya din București (locul periodic de întâlnire al pasionaților de vin ce formează Clubul Vademecum – coordonat de Oenolog.ro), după o
[...]
Incepand de anul acesta, vinurile produse de compania Cramele Recas vor fi vinificate sub supravegherea a unei echipe extinse de oenologi, formata din
[...]
Cramele Halewood au lansat recent, în cadrul unui eveniment desfășurat la hotelul Radisson Blu din București, o serie de vinuri în ediție limitată,
[...]
Dintr-o anumită prejudecată sau doar din dorința de a face notă discordantă, mulți se feresc să povestească despre vinurile dulci, poate din cauza
[...]
După cules, desciorchinat, zdrobit, mustuit și alte operațiuni prin cramă…dar să lăsăm aceste aspecte pe mai încolo. În data de 4 Septembrie 2013
[...]
În anul 1754 denumirea “Prosecco” apare pentru prima dată menționată în cartea “Il roccolo Ditirambo“, scrisă de Aureliano Acanti. Ceva mai recent, prin
[...]