Caroline Gilby va susține la ProWein 2016 un masterclass cu vinurile românești de la standul APV

Negru de Drăgășani de la Avincis, cuvee-uri de la SERVE, Feteasca neagră de la Petro Vaselo, Nectarul de la Liliac, Feteasca neagră de la Corcova, Shirazul de la Lacerta, Cabernetul Sauvignon de la Oprișor, 3 fete negre de la Aurelia Vișinescu, Stonewine de la Balla Geza, Prince Matei de la Vinarte, Tămâioasa românească Colocviu de la Casa de Vinuri Cotnari și Domain Ceptura Rouge de la Davino vor fi vedetele unui masterclass cu vinuri din România prezente la standul Asociației pentru Promovarea Vinului (APV) pe care îl va susține la Prowein 2016 Caroline Gilby, Master of Wine.

Publicitate
Excursii

Vinuri romanesti masterclass ProWein

Ce lipsește vinurilor românești ca să devină la fel de populare precum cele spaniole sau franțuzești?, au întrebat-o pe Gilby cei de la APV. “Timp și bani, ca să fiu sinceră. Trebuie timp ca să construiești o reputație, iar Franța și Spania au secole în spate, în timp ce România în forma ei actuală are abia dou decenii de viață. E nevoie, de asemenea, de bani pentru a spune lumii povestea României și pentru a-i arăta vinurile, oamenii și locurile care le-au dat naștere”, a mai completat Caroline. “Europa de Est e un punct fierbinte în acest moment. Este ultimul colț nedescoperit al lumii vinului, cu soiuri de struguri și stiluri de vin unice, dar cu o istorie îndelungată și o autenticitate care îi dau credibilitate”, e convinsă Gilby (în fotografia de pe vinisfera.pl de sus, alături de Oliver Bauer de la Știrbey, în timpul Premiilor de Excelență Vinul.Ro 2012, la Drăgășani).

Publicitate