Editia 2008 a Campionatului International de Gatit in Aer Liber va continua cu etapa a doua, la Constanta, in perioada 27-29 iunie 2008. Evenimentul, organizat de catre Asociatia Culturala Euro Est Alternativ, va fi gazduit de Hotelul Flora din Mamaia.
Potrivit organizatorilor, Campionatul este un eveniment tip competitie, la care vor participa concurenti atat din Romania cat si din strainatate. Editia a II-a este constituita din trei etape: prima etapa a avut loc la Azuga, (29 februarie – 2 martie), a doua etapa va avea loc pe Litoralul Marii Negre, iar a treia etapa va avea loc la Gilau, judetul Cluj (la mijlocul lunii septembrie). Campionatul International de Gatit in Aer Liber se adreseaza atat specialistilor (maestri ai artei culinare, bucatari) cat si amatorilor (celor pasionati de gatitul in aer liber). Campionatul le ofera, astfel, amandurora, oportunitatea de a se intalni si de a da frau liber creativitatii. De asemenea, in cadrul evenimentului nu este impusa nicio tematica, fiecare concurent are libertatea de a-si alege felul de mancare pe care sa il prepare in cadrul competitiei.
Taxa de participare este de 50 RON iar termenul limita pentru inscrieri este cu o saptamana inaintea competitiei.
Presedintele juriului este Robert Rainford – starul emisiunii Licence to Grill si profesor la Colegiul George Brown din Toronto Canada.
Fiecare etapa are doua clase:
Clasa 1 – Mancaruri gatite in aer liber,
Clasa 2 – Expozitie de arta culinara.
Fiecare clasa se evalueaza separat.
Fiecare clasa are 4 sectiuni:
Clasa 1 – gratar, plita, ceaun, creatie
Clasa 2 – produse culinare reci tip aperitiv, dulciuri, creatie, meniu alternativ
La finalul fiecarei etape se premiaza:
1- locul I, II, III la fiecare sectiune in parte
2 – cupa clasei 1 – concurentului care a castigat la minim 2 sectiuni (sau care acumuleaza punctajul cel mai mare)
3 – cupa clasei 2 – concurentului care a castigat la minim 2 sectiuni (sau care acumuleaza punctajul cel mai mare)