Prima etapa a concursului de barmani Bar Master Competiton, organizat de Food & Bar Magazine, a debutat joi, 20 iulie 2006, la Champions, The American Sports Bar and Restaurant, intr-o atmosferă „incinsa”.
Cei opt concurenti inscrisi la Bar Master Competiton au avut de trecut doua probe: Mixology şi Working & Exhibition Flair. Chiar daca barmanii si-au exersat de mii de ori miscarile si rutinele de concurs, presiunea salii si lumina reflectoarelor au facut ca emotiile să fie evidente. Incurajarile si scandarile “galeriilor” i-au facut insa pe concurenti sa treaca peste ezitari si peste momentele grele.
In prima proba, cea de Mixology, fiecare concurent a trebuit sa prepare in trei minute o bautura dupa o reteta proprie, in trei exemplare. Juriul a punctat reteta si ingredientele folosite, tehnicitatea, aplicarea corectă a metodelor si tehnicilor de bar, folosirea corecta a paharelor, instrumentelor de bar si a ingredientelor, precum si creativitatea retetei. Punctajele au fost definitivate prin adaugarea punctelor date de gustul si aspectul final.
Spiritele si spirtoasele s-au incins la a doua proba, cea de Working & Exhibition Flair. Barmanii au avut de preparat doua bauturi si de turnat o sticla de suc folosind tehnici speciale. De data aceasta, criteriile de departajare au fost tehnicitatea si varietatea (dificultate, numar de instrumente si sticle folosite), creativitatea si originalitatea (stil personal, miscari originale, nerepetarea miscarilor), prezenta scenica (interactiunea si reactia publicului) si impresia generala (cursivitate, legatura dintre miscari, tehnici, ritm, muzica). Juriul a depunctat stropirile, scaparile, turnarile incorecte, spargerile sau bauturile preparate incorect.
In final, juriul Bar Master Competition, din care au făcut parte Marius Gogoasa si Costin Bucur (reprezentanti Exquisite Bar Solutions) si Cristian Caloian (mixologist Embryo), au desemnat ordinea castigatorilor, dupa cum urmeaza: Locul I – Daniel Rotea (400 euro), Locul II – Adrian Caradeanu (300 euro), Locul III – Cristian Capaa (200 euro), Locul IV – Bogdan Costiniu (100 euro) si Locul V – Ionut Ivanov (50 euro).
Locul I – Daniel Rotea , Locul II – Adrian Caradeanu, Locul III – Cristian Capaa, Locul IV – Bogdan Costiniu si Locul V – Ionut Ivanov
“Noi am inteles rolul pe care Food & Bar Magazine il joaca in dezvoltarea sectorului HoReCa si de aceea am demarat acest concurs dedicat barmanilor. Asadar, Bar Master Competition a aparut pentru ca era nevoie de o intrecere corecta si dificila, in care barmanii sa poata concura si castiga experienta si, evident, premii. In lume, concursurile de acest gen au deja o traditie solida dar, din pacate, in Romania nu au fost facute decat cateva incercari timide. Prin Bar Master Competition barmanii romani vor avea de acum inainte o competitie adevarată chiar la ei acasa”, afirma Tiberiu Fueriu, redactor-şef al Food & Bar Magazine, intr-un comunicat dat publicitatii dupa aceasta etapa.
Următoarele etape ale Bar Master Competition se vor desfasura in Constanta, Timisoara, Cluj si Iasi iar finala va avea loc la Bucuresti, in luna decembrie.In finala se vor acorda cinci premii, cu sume cuprinse intre 100 şi 1500 de euro.
Inscrierile se pot face accesand www.foodandbar.ro, unde pot fi gasite toate informatiile despre aceasta competitie. Detalii suplimentare sunt disponibile si la telefoanele 0729-880.042 sau 0723-334.931 (exclusiv pentru concurenti).
Partenerii Bar Master Competition sunt brand-urile Pepsi X, De Kuyper şi Drambuie. Concursul este supervizat de Exquisite Bar Solutions.
Food & Bar Magazine este o revista business-to-business dedicata managerilor si specialistilor din sectorul HoReCa.
Food & Bar Magazine face parte din Business Publishing Group, care mai editeaza publicatiile Piata – revista bunurilor de larg consum si Pharma Business – revista de management medical si farmaceutic.