A debutat o noua editie a Bar Master Competition 2008

Prima editie a Bar Master Competition, liga nationala de bartenting, a avut loc recent la Bucuresti, unde 10 barmani si-au aratat maiestria in a pregati cele mai bune bauturi. Castigatorul primei etape este Ionut Ivanov, cu un punctaj de 700,5 puncte, iar pe locurile doi si trei s-au clasat Adrian Caradeanu (cu 643 de puncte) si Bogdan Costiniu (586 de puncte).

Publicitate
IWCB

Cele doua probe din concurs au fost „Mixologie” si „Working & Exibition Flair”.

Pentru prima proba, cea de mixologie, concurentii au avut la dispozitie 5 minute pentru a prepara un cocktail creatie proprie, in trei exemplare. Juriul a punctat gustul, aspectul, creativitatea si folosirea corecta a tehnicilor si ustensilelor de bar.

Publicitate

Prima proba a fost castigata de Adrian Caradeanu, care a preparat un cocktail numit Jamaican Pear, o bautura racoritoare cu aroma de pere, putin picanta, ce poate fi consumata pe plaja, la bar sau in restaurant, dupa masa, avand un efect digestiv dat de ienibahar (piper jamaican). Pentru prepararea Jamaican Pear, acesta a folosit urmatoarele ingrediente: 40 ml. Sky vodka, 10 ml. sirop de zahar, 20 ml. juice de pere, 10 ml. fresh lime, 2 felii de pere, 2-3 boabe de ienibahar.

Cel mai bun punctaj la cea de-a doua proba, Working & Exibition Flair, a fost obtinut de Valentin Luca, juriul punctand tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala.

Bar Master Competition, eveniment organizat de catre Food&Bar Magazine, se desfasoara dupa un sistem care prevede organizarea a patru etape de calificare in Bucuresti, Constanta (Mamaia), Timisoara si Cluj. Pe parcursul acestora, barmanii concureaza pentru a acumula puncte. Concurentii cu cele mai mari punctaje totale se califica in finala care va fi organizata in luna noiembrie, la Bucuresti.

Premiile totale puse in joc se ridica la 10.150 de euro.