7 cărți despre vinul românesc by Winelover Romania. Documentarea pentru Drăgășani, încheiată cu o prezentare susținută de Julia și Bruno Scavo

Asociația Winelover România a lansat în luna august proiectul ProViRo, care cuprinde care cuprinde editarea a șapte volume despre regiunile vitivinicole din România. Scopul cărților este promovarea vinurilor românești în străinătate, iar acestea vor fi lansate în capitalele europene, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe.

Publicitate
IWCB
Răzvan Stoenescu, unul dintre fondatorii Asociației Winelover România, a prezentat proiectul alături de Julia și Bruno Scavo
Răzvan Stoenescu, unul dintre fondatorii Asociației Winelover România, a prezentat proiectul alături de Julia și Bruno Scavo

Cărțile ProViRo promovează vinurile românești pe limba audienței internaționale

Volumele vor fi semnate de somelieri, critici și comentatori de vin cu activitate în străinătate și sunt traduse în limbi de circulație tocmai pentru a oferi vizibilitate și susținere profesională vinurilor românești, a declarat Mihai Mătieș, vicepreședinte al Winelover România. Membrii Asociației au anunțat că prima carte va fi lansată în primăvara viitoare, a doua în vară, iar a treia în toamnă, calendarul celorlalte urmând să fie stabilit ulterior.

La lansare au fost prezenți membri ai comunității Winelover
La lansare au fost prezenți membri ai comunității Winelover

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment special, sub egida Winelover România, organizat la winebarul VINO Bubbles&Tapas, care i-a avut ca invitați speciali pe Julia și Bruno Scavo. După un turneu de două săptămâni la cramele din Drăgășani, alături de unul din fondatorii Asociației, Răzvan Stoenescu, aceștia au prezentat șapte vinuri reprezentative pentru regiune, selectate de la cramele din zonă.

Publicitate
Cele 7 vinuri degustate au fost de la cramele din Oltenia
Cele 7 vinuri degustate au fost de la cramele din Oltenia

Printre vinurile alese s-au numărat Crâmpoșia selecționată 2020 de la Crama Cepari, Tămâioasa Românească 2017 de la Crama Isărescu, Sauvignon Blanc 2017 de la Crama Bauer, Novac 2018 de la Crama Știrbey, Negru de Drăgășani 2017 de la Crama Avincis, Cabernet Franc Pelerin 2016 de la Domeniul Drăgași și Cabernet Sauvignon Soare 2017 de la Vinarte. Invitații au avut ocazia să deguste și un vin special, fortificat (an 1975), de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Viti-Vinicola Dragasani.

Seara s-a încheiat cu o surpriză pentru unul dintre participanți, care a primit un premiu din partea organizatorilor, după ce a răspuns corect la o întrebare din prezentarea celor șapte vinuri.

Vinul.ro susține proiectul Asociației Winelover Romania și a fost reprezentat la lansare de Adelina Boboc, PR&Event planner
Vinul.ro susține proiectul Asociației Winelover Romania și a fost reprezentat la lansare de Adelina Boboc, PR&Event planner

Despre Winelover România, Julia Scavo și Bruno Scavo

Asociația Winelover România promovează constant vinurile românești în țară și străinătate, prin organizarea de evenimente care reunesc comunități de iubitori de vin pasionați și dornici să descopere comorile care se regăsesc la cramele din România.

Julia Scavo a fost desemnată cel mai bun somelier din România în 2018 (Marele Trofeu). Printre multele titluri pe care le-a obținut de când a intrat în lumea vinului, se numără medalia de argint la Balkan Sommelier Challenge 2018 la Belgrad și câștigarea Ruinart Sommelier Challenge 2018.

Bruno Scavo este somelier certificat din 1987, iar în 1994 a câștigat Premiul Culinar Internațional „Paul Louis Messonier”. În 1990 obține diploma BP Sommelier cu cele mai mari credite, după doi ani de studii la dintre cele mai apreciate școli de ospitalitate din Franța la Tain-l’Hermitage. Este „Maître Sommelier” al UDSF (Union de la Sommellerie Française) și președinte al Asociației Monaco Sommelier.